Wennen aan vasteland….

De laatste dagen van ons avontuur werd er niet veel wind voorspeld. Dus moesten we wel snel doorzeilen om in schoonheid te eindigen met name al zeilend en niet uren op motor varend. We bleven dan ook maar één nachtje hangen in Brighton. Na efkes over de ‘famous’ pier te hebben gewandeld, gooiden we kort na de middag de trossen los om richting Dunkerque te varen. Een laatste keer een nachtje doorzeilen maar op een heel andere manier dan dat we de afgelopen maanden hadden gedaan. Het Kanaal en het oversteken van de Traffic Lane is net iets drukker dan de Atlantische oceaan 😉 Het ene containerschip na het andere vaart voorbij. Het lijkt wel een trein op het water met al die lichtjes. En we hadden nu natuurlijk ook twee opstappers bij. Nonkel Egbert en Bauke (de broer van Joris en zijn dochter van 10). Het werd een nacht met goede wind. We voeren halve wind maar ook voor de wind waardoor we af en toe ook wel wat wiebelden. Luna en Mauro hadden goed geslapen maar Bauke vond het veel te lawaaierig op de boot. De vele onbekende geluiden van water en boot konden Bauke niet in slaap wiegen. Na zo’n 20 uurtjes zeilen kwamen we aan in Dunkerque waar we een dagje vertoefden. Genieten van een wandeling langs de dijk en lekker eten ’s avonds om vervolgens de volgende morgen naar Oostende door te gaan. Onze ‘opstappers’ gaan daar van boord en wij staan voor onze laatste volledige dag op de boot alvorens zaterdag naar Blankenberge te varen.
Een vreemd gevoel. Ons avontuur loopt op zijn einde!
Zaterdag is het zo ver. Onze laatste korte zonnige zeiltrip naar onze eindbestemming Blankenberge. Superspannend en toch wel een emotionele roller coaster. Leuk om iedereen straks weer terug te zien maar anderzijds ook een hoofdstuk dat binnen een paar uren afgesloten zal zijn. De aankomst is overweldigend. Super fijn om familie en vrienden langs de kant te zien met spandoek!
Een geweldig avontuur waarvan de waarde nu dubbel en dik duidelijk wordt. Het zal even aanpassen zijn aan de wal maar aan alle leuke liedjes komt een einde en wordt er ook terug ruimte gemaakt voor nieuwe liedjes …
Maar nu eerst genieten van het terug thuis zijn, het terugzien van iedereen, het opruimen en in orde brengen van de boot en ons huis!!!