Camaret-sur-mer 06/08/2015

Na bijna een week verwaaid te hebben gelegen in Camaret, is het morgen eindelijk zover. De oversteek van de Golf van Biskaje, 3 dagen en 2 nachten doorzeilen.

Er blijkt een goede ‘weather window’ te zijn, met een rug van hoge druk vanuit de Azoren en dus mooi weer. En dus tijd om te vertrekken richting Spanje.

Vandaag zijn we dus ijverig aan het voorbereiden geweest. Spaghettisaus gemaakt, laatste inkopen gedaan, watertank bijgevuld, motor nagekeken en met de kids in de namiddag naar het strand geweest (want dat zal er de komende 3 dagen niet inzitten).

Na een week in dezelfde haven te hebben gelegen, zijn we ook wel aan de praat geraakt met een aantal mensen en hoor je ook allerlei verrassende verhalen: een Engels koppel dat 23 uur zelf heeft gestuurd omdat ze het knopje van de automatische piloot niet wisten staan aan hun catamaran van 42 voet; twee Nederlanders, de één met een beetje zeilervaring, de ander totaal zonder ervaring op weg naar Bonaire. Ze werden door hun vrouwen telefonisch op de hoogte gesteld van het weer maar 7 knopen bleken 7 beaufort te zijn en via de sateliettelefoon hebben ze shelter moeten vragen aan de kustwacht omdat ze in een storm waren terecht gekomen. Anderzijds zijn er ook ervaren zeilers die morgen van plan zijn om aan de oversteek te beginnen, dus da’s een geruststelling.

En nu maar hopen dat we dolfijnen tegekomen die met onze boeg willen komen spelen!

Slaapwel!