Guernsey   21/07/2015

Hallo allemaal,

Ondertussen zijn we zo’n goede 2 weken onderweg en zullen we jullie niet langer in spanning houden. Eindelijk hebben we onze website op het wijde web gelanceerd. Er staan intussen al zo’n 295 zeemijl op onze teller met de Sailaway met een pieksnelheid van, jawel 12 knopen, tijdens de Alderney Race ( één van de gebieden met de grootste stroming ter wereld) mits een beetje hulp van de stroming 😋 ! We hebben stukken op motor gevaren, gezeild met en zonder serieuze golven, met en zonder mist en verschillende Franse haventjes aangedaan. Voor de kust van Boulogne hebben we reeds in de verte een zeehondje kunnen spotten. Op de avondmarkt van Dieppe deden de kinderen (vooral Luna) leuke creatieve ideetjes op waardoor papa de volgende morgen op zijn plooifietske op zoek mocht naar ‘echte’ verf om keien te beschilderen. De wind kwam immers uit de verkeerde richting en blies een beetje te hevig naar ons goesting. Ook de wol en haakpennen werden boven gehaald en juf Luna leerde haar broer een ketting haken met vinger en haakpen. Luna heeft toch een beetje van het zeetje in haar bloed; hoe wilder de golven te keer gaan, hoe plezanter Luna het vindt. Mauro daarentegen had wat tijd nodig om te wennen aan het kabbelen van de zee. Ondertussen hebben we in de kuip met z’n viertjes wel al de reisversie van ‘Mens erger je niet’ gespeeld (met pionnen met magneetjes) terwijl de boot zich onder een schuine hoek door aan het water aan het klieven was. We hebben het spelletje spijtig genoeg niet kunnen uitspelen omdat de genua toch best een beetje gereefd (lees ingerold) kon worden.
Ook op culinair vlak is het al een beetje feest geweest; verse oesters uit Saint-Vaast, BBQ op de boot die voor anker ligt met onze Cobb en natuurlijk mogen de talrijke aperitief momentjes met chipkes en worstjes niet ontbreken aan ons lijstje!
Eens aan wal amuseren de kinderen zich kostelijk op de steiger. Garnaaltjes en kleine visjes vangen behoren tot de favoriete bezigheden. Daarnaast wordt er ook af en toe een radslag of een split/ spagaat gedemonstreerd of een danske geplasseerd. Kwestie van een beetje in beweging te blijven. Om onze conditie toch een beetje op peil te houden, zijn we ook al flink gaan stappen op Alderney, één van de mooiste Kanaaleilanden van 5,5 op 2,5 km. Tijdens onze wandeling van zo’n 5 kilometer bezochten we één van de dertien forten die resteerden uit de oorlog tegen de Duitsers en zagen we veel vogels. Luna liet zich volledig gaan met haar fototoestel (ter navolging van mama die ook haar nieuwe camera aan het uittesten was).
Ondertussen zijn we via The Swinge, een stukje wild water tussen Alderney en een kleiner eiland, verder gezeild naar Guernsey waar we morgen op verkenning gaan. We hopen dat jullie van ons eerste verslagje en foto’s hebben genoten en zijn ook benieuwd naar jullie zomerse verhalen.
Vele groetjes van ons allen en tot later, over en uit!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Website